Ens vam quedar a la pregunta si era possible treballar en grup a l'arxiu. La resposta és afirmativa, hi ha una sala per poder fer feina un grup de set o vuit persones.
També té d'una aula per fer cursos amb una capacitat per a 30 persones. Recordeu les entrades "Rajoles plenes d'oficis" i "Gira la rajola" amb les que el desembre del 2009 vam visitar virtualment l'exposició Oficis enrajolats?Aquesta exposició es va fer a l'Arxiu Històric ja que disposa d'una sala d'actes polivalent en la que s'organitzen exposicions temporals.
Durant la visita virtual a l'Arxiu Històric vam rebre un comentari de Lluís Bordes pare del Martí de tercer. Ens va enviar un parell de fotografies i unes explicacions sobre un treball que ha fet a l'arxiu. Ens explica que el Seminari Vell, que actualment acull el Rectoral de la UdL, després de la Guerra Civil va ser presó.
A la primera fotografia es pot veure la tapa del llibre de registre d'altes i baixes dels presoners de l'any 1.942. Dia a dia el llibre recull els presoners que entraven i els que sortien, i el seu destí; així com el recompte diari de presoners.
Aquests registres d'entrades i sortides són els expedients del tribunal de responsabilitats polítiques de Lleida. La segona fotografia correspon al moviment d'altes i baixes del dia 28 de setembre del 1.942. Tota aquesta documentació l'ha trobada a l'Arxiu Històric de Lleida.Gràcies Lluís per la teva col·laboració.
És hora de marxar. Dono les gràcies a la Glòria per les seves explicacions i per les facilitats que m'ha donat per fer la feina. Surto al carrer i em trobo un matí d'hivern magnífic.
El solet i els contrastos arquitectònics fan que m'aturi a la terrassa del Museu de Lleida. Sec, deixo la càmera , el quadern i el llapis i demano al cambrer... Aprofito aquest descans per començar a trencar-me la closca pensant quina serà la pròxima descoberta.
Atentament.
Senyor i
Segur que la pròxima descoberta serà tant interessant com totes les anteriors.
ResponEliminaGràcies senyor i.