Pàgines

dijous, 28 de gener del 2016

Al nou barri de Belfast ( i 2 ).

A la primera entrada dedicada a Belfast no vaig poder resistir-me a passejar una mica per la ciutat abans d'anar al port per ensenyar-vos el nou barri. Després de donar un cop d'ull a l'Ajuntament, Donegall Place, The Crown, la Gran Opera House, Fulls Road i The Queen's University of Belfast, baixarem al port on les grans grues d'Harland and Wolff ( H & W ) ens recorden la importància mundial d'aquestes drassanes, on es construí, entre altres, el famós RMS Titanic
La història del Titanic és l'eix vertebrador de la proposta amb la que Belfast intenta oblidar els conflictes armats que va viure en el passat. Parlo del nou barri: el Titanic Quarter, l'epicentre del qual és el Museu del Titanic.


Inaugurat al 2.012 per commemorar el centenari del tràgic final del transatlàntic, que els constructors definien com pràcticament insubmergible, el museu és obra de CivicArts/Eric R.Kuhne. Observant l'edifici de complicada geometria, podeu veure al fons les grues grogues d'H&W...  


Tres mil plaques tridimensionals brillant al sol, d'alumini anoditzat, reforcen la sensació d'estar observant la proa del transatlàntic lluitant contra l'onatge i el gel...


Vint-i-set metres d'alçària tenen les parets de l'edifici, la mateixa alçària que tenia el Titanic de la quilla fins al pont. La capacitat del museu i la del RMS Titanic també és la mateixa: 3.547 persones.


Entre l'abril i el setembre del 2.012 acollí mig milió de visitants. Nou galeries formen l'espai expositiu que va des de la Belfast industrial amb les seves drassanes on es construí el transatlàntic, al lloc on està submergit actualment. La forma d'estrella de l'edifici fa referència a la companyia naviliera propietària del Titanic, la White Star Line.


Podeu gaudir d'imatges digitals, efectes especials i un espai 3D que us permetrà passejar virtualment des de la sala de màquines fins al pont.


A més a més d'un museu, l'edifici és tot un homenatge a la tradició en construcció naval de la ciutat. Al centre de la propera fotografia podeu veure l'antic edifici d'oficines del Titanic: el Titanic House.


Atansar-se al típic edifici de maó que acollí les oficines del transatlàntic més famós del món  impressiona molt, sobretot si penses que la matinada del 15 d'abril del 1.912, 1.514 persones de les 2.224 que anaven a bord van perdre la vida.


Al moll hi ha el SSNomadic, un vaixell de vapor de la White Star Line que fou construït com transbordador per als transatlàntics RMS Olympic i RMS Titanic. .


El museu té 14.000 metres quadrats d'espai expositiu i va costar 154 milions de dòlars. CivicArts/Eric R. Kulme i associats és una firma d'investigació i disseny fundada l'any 1.983, especialitzada en construir grans espais cívics, edificis públics, oficines comercials, parcs i jardins ...
Darrere del museu hi ha els Titanic Studios, un dels majors estudis de cinema d'Europa on es graven des de l'any 2.010 els interiors de la famosa sèrie Game of Thrones.


Deixem Belfast per viatjar virtualment fins a la costa nord d'Irlanda on ens espera un espectacle geològic imponent...
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada