dijous, 10 de setembre del 2015

A vuit quilòmetres de Palerm ( 1 ).

Avui començaré la casa per la teulada... Vull dir que per presentar-vos una nova joia de l'art bizantí sicilià m'he enfilat fins als passadissos secrets que hi ha al costat de la coberta de la catedral de Monreale, a només vuit quilòmetres de Palerm. A la propera fotografia podeu veure la capital de Sicília banyada per la Mar Tirrena, Mari Tirrenu en sicilià.


Sobre l'anomenat Mons Regalis, que era una finca de caça dels reis normands, trobem la catedral construïda pel rei Guillem II considerada una de les més belles d'Europa. Continuem contemplant Palerm al fons, i a l'esquerra de la fotografia podeu veure una petita mostra de la decoració exterior de l'absis, feta amb arcs enllaçats i estels, tradicionals en l'arquitectura àrab.


L'estret passadís secret ens permet passejar fins al magnífic absis i contemplar tranquil·lament el golf de Palerm. Si la decoració exterior de l'absis està molt treballada, quan descobrireu la del seu interior quedareu bocabadats...


Per una de les finestretes que trobem al passadís podeu donar un cop d'ull a l'interior de la catedral. Mireu els mosaics, cobreixen 6.430 metres quadrats de superfície. Penseu que van emprar 2.200 quilograms d'or per fer-los els artistes grecs, bizantini-sicilians i venecians enviats pel Papa Celestí III.


Ja de tornada per baixar i mostrar-vos l'interior de la catedral m'aturo un moment perquè pugueu donar un cop d'ull al claustre que segur us sorprendrà moltíssim quan el visitem virtualment.



Baixo per gaudir de la catedral de Monreale i el seu claustre, però abans vull mostrar-vos les peces ceràmiques de la coberta, algunes molt atrotinades pel pas del temps.


Preparats per entrar en aquesta obra mestra de l'arquitectura d'estil bizantí àrab-normand del segle XII?
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada