dimecres, 24 de juny del 2009

Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià (3).

Nens i nenes avui parlarem per tercera i última vegada sobre aquest arxiu.He de reconèixer que ha estat molt emocionant per a mi descobrir la biblioteca de Poblet i l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià. He trobat moltes facilitats per fer la feina, la Judit Poblet em va ensenyar tots els racons i raconets del Palau Nou de l'Abat, i la directora de l'Arxiu Montserrat Catalán ens ha animat a explicar-vos quina és la seva feina.
Al desembre del 1991 el Patronat de l'Arxiu va decidir l'ampliació mitjançant les donacions. Voldria destacar:
El fons documental del Sr Joan Rodríguez Papasseit, Delegat de la Generalitat republicana a Tarragona durant la Guerra Civil.
El fons documental del Sr. Lluís Gausachs i Raimon, Secretari particular de la Presidència de la Generalitat a l'exili des del 25 d'agost de 1.954 fins al maig de 1.980.

El fons documental del polític lleidatà Sr. Víctor Torres i Perenya, Secretari particular de la Presidència de la Generalitat de Catalunya a l'exili des de 1.948 fins al 1.954. En Víctor és germà del gran poeta Màrius Torres.
L'any 1.985, Josep Tarradellas va deixar en dipòsit una sèrie de pel·lícules de caràcter històric a la Filmoteca de la Generalitat de Catalunya.

L'arxiu pot ser consultat adreçant una petició al Patronat. Antònia Macià, vídua del President Tarradellas va morir l'any 2001. Com marquen els estatuts del Patronat, quinze anys desprès del traspàs de la vídua del President, l'arxiu serà de lliure visita.

Deixo Poblet i el seu entorn. Ara tindreu una colla de dies de vacances, aprofiteu per descobrir aquest paratge.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada