dijous, 11 de juny del 2009

Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià (2).

Josep Tarradellas i Joan ( 1.899 - 1988 ) va començar en el món de la política de la mà de Francesc Macià. Un cop a l'exili, va ser elegit 125 è President de la Generalitat pels diputats reunits a Mèxic el 5 d'agost de 1.954.La institució es va mantenir en la seva residència de Clos-Mosny, a Saint Martin-le-Bean ( França). Va tornar a Catalunya el 23 d'octubre de 1.977 un cop restaurada la Generalitat. En aquell moment el President del Govern d'Espanya era Adolfo Suárez .El mes d'abril de 1.980 va passar el relleu al nou President Jordi Pujol.


L'Arxiu conté gairebé dos milions de pàgines de documents que estan estructurats en:
.- Fons documentals en 18 grans arxivadors amb correspondència personal del President durant la República, l'exili i la Presidència de la Generalitat restablerta. També hi ha 5.000 fotografies d'aquests períodes.

.- Una àmplia hemeroteca ( col·leccions de publicacions periòdiques, especialment diaris).
.- La biblioteca personal del President - 11.032 volums -, on destaquen els llibres històrics dels períodes de la República, la Guerra Civil i el Franquisme.

En aquest magnífic armari es guarden tots els regals que va rebre durant el seu periode de President de la Generalitat Restablerta ( 1.977 - 1.980).

Tota aquesta informació ha estat informatitzada pel sistema d'Arxiu d'Imatge. Aquest sistema consta de: estació de digitalització, estació de consulta amb disc òptic ( que permet la visualització del document ) i una impressora làser.
Nens i nenes, molt aviat descobrireu al blog més secrets d'aquest fantàstic arxiu.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada