dissabte, 13 de juny del 2009

Corpus de Solsona

Aquest cap de setmana podem gaudir de la festa del Corpus a la ciutat de Solsona. És una de les festes més antigues de Catalunya ja que va ser instituïda l'any 1331.
Ahir va començar la festa amb la tronada. Avui a les 12 del migdia repicaran les campanes de la Catedral, després viurem la segona tronada.


Tot seguit cercavila del pregoner, els gegants i l'orquestra Pantinfanjàs ompliran de festa els carrers del barri antic.

A les 5 de la tarda a la plaça de la Catedral podeu visitar el mercat d'artesans. A partir de dos quarts de deu del vespre roda de fos amb el drac, la mulassa i el bou.
Demà diumenge els trabucaires despertaran tota la ciutat . No us perdeu la baixada de la corporació municipal. La passejada des de l'Ajuntament a la Catedral és fantàstica.

En acabar la missa,... un esclat de festa. Podreu xalar amb una de les imatgeries folklòriques més importants del nostre país. La festa de Corpus d'enguany ja està reconeguda oficialment al Catàleg de Patrimoni Festiu de Catalunya com a elements d'interès nacional.

Aquest cap de setmana teniu una cita amb una de les millors festes de Corpus de Catalunya. Nens i nenes de segon i tercer, vosaltres que coneixeu aquesta ciutat i alguns dels seus secrets podeu aprofitar per ensenyar-la a les vostres famílies.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada