diumenge, 11 de maig del 2014

Recordant al lleidatà més galàctic.

Mai havia pensat que obrir el correu electrònic podia fer-me tant de mal. M'agrada matinar i el passat dia 16 d'octubre a primera hora al llegir el correu, creia que el Jordi m'enviava una nova entrega del seu Manual de Supervivència Estel·lar. Feia deu dies que havia rebut el seu últim missatge: Certamen 5. Una cinquantena de persones teníem la sort de rebre periòdicament l'obra del Jordi Gort, el més galàctic dels lleidatans.


Però en obrir el correu l'alegria va esvair-se ràpidament. La seva germana Montse ens explicava que el Jordi havia mort. Casualment el Jordi tenia el correu de l'ordinador obert i per això la Montse va poder-nos enviar un petit escrit molt emotiu que acabava amb la frase: Espero que en guardeu un bon record
Ahir va quedar molt clar que en guardem un excel·lent record del Jordi Gort Solé ( Lleida 1.960 - 2.013 ). El Cafè del Teatre va organitzar l' homenatge Una passejada galàctica amb el Gort.


Jordi haguessis xalat amb el teu últim llibre. Tu que auto-editaves les teves joies... Pagès editors fa justícia i podem començar a veure la teva obra en el format que es mereix.


Els parlaments iniciats per la Montse, deixaven molt clar que no t'oblidem. Un petit concert va servir per cloure l'acte. La teva neboda Irene acompanyada a la guitarra per Daniel Sesé va començar a musicar l'homenatge. Jordi Gasion, conegut per molts com El Fill del Mestre, et va dedicar un parell de cançons del Sisa, home galàctic com tu. L'Amat Baró, com sempre, ens va fer gaudir del seu savoir faire a l'hora de recitar; i el seu pare, en Xavier Baró va demostrar que esteu tallats amb la mateixa fusta...


Aprofiteu i aneu al Cafè del Teatre per donar un cop d'ull a l'exposició dedicada al Jordi Gort. En podem gaudir fins al 15 de juny.


Mireu atentament l'obra exposada i entendreu la feinada que li suposava al Jordi cada dibuix. També podreu veure els seus còmics al·lucinants, pura artesania a un preu interestel·lar: els curts a un euro i els llargs a dos euros...

  
Trobar-te pels carrers de Lleida ja no és possible, l'home de la barretina ja no hi és... En una d'aquestes trobades, vas obrir la teva maleteta i un punt de llibre teu va alegrar-me el dia.


Per acabar el meu petit homenatge et regalo la fotografia del Lleonard Delshams que acompanyava l'article de l'Elvis Pociello " Callejón" el "comic" busca salida del 21 d'octubre del 1.984. Sí Jordi, sí aquesta fotografia del diari Segre ja té 30 anys ! Estem a la Sala Europa el dia de la presentació del número 2 de  Callejón a l'increïble preu de 175 pessetes. 


La família Gort heu fet als lleidatans dos grans regals: les obres del teu pare Jaume, la més coneguda el Sant Jaume que tenim al Peu del Romeu, i la teva obra injustament valorada.
Ahir el Cafè de Teatre estava ple de gent que et trobem a faltar.
Una abraçada.
Senyor i

3 comentaris:

  1. M'has fet plorar senyor i. Moltíssimes gràcies pel teu homenatge.

    MOntse Gort

    ResponElimina
  2. Encara recordo quan ens varen expulsar de classe de llatí al Jordi i a mi. Ell va dibuixar el professor vestit de romà al full d´exàmen.

    ResponElimina