dimarts, 6 de maig del 2008

Fa 90 anys Josep Pla va observar....

Apreciada senyora:

Fa noranta anys en Josep Pla va escriureEl quadern gris. Si llegim les observacions del dia 18 de març del 1918 ens diu:


Aquest matí, al safareig del jardí, he vist la primera oreneta de l’any. L’ocell era al cantell de pedra del dipòsit, molt a la vora de l’aigua, i tractava, amb grans dificultats, de beure’n una gota.

A la tarda, en passar per davant de l’església, les orenetes xisclaven volant, descrivint circumferències molt amples, al voltant del campanar. Volaven amb la boca oberta, perseguint els mosquits de l’aire, les mosques i els insectes.

Nens i nenes del Sant Jordi:

 • Algú a la vostra escola ha vist aquest ocell ?
 • Al Sant Jordi també volen amb la boca oberta?
 • Per què?
 • Hi fan nius? ....
Atentament

Senyor i

3 comentaris:

 1. Enhorabuena FINALISTAS!!!!!
  Apertas dende Fene.

  ResponElimina
 2. Benvolgut Sr. I,

  Em vaig sorprendre en desvetllar la incògnita de qui s’amagava darrera aquesta I llatina, però no es preocupi, doncs ser guardar un secret.

  De forma regular i a través de Google reader rebo els petits tastets del quadern gris amb que m’obsequia en Josep Pla. Quin gust llegir aquesta obra en petites dosis, així com també poder gaudir dels magnífics comentaris de la gent.

  En quan als ocellets, compte en no tenir la boca oberta en veure’ls volar ja que no tenen miraments en fer les seves necessitats.

  Cordialment,


  Carles (pare de l’Adrià i la Mireia)

  ResponElimina
 3. Apreciat senyor:
  Estic segur que guardarà el secret...
  Realment és un plaer la lectura del quadern gris.
  Adrià i Mireia,.. heu de dir al pare i a la mare que cal fer una sortideta a Palafrugell i visitar la ruta d'en Josep Pla...
  Aprofiteu també per veure el seu magnífic mercat del peix!!
  Atentament
  Senyor i

  ResponElimina