divendres, 16 de gener del 2009

50 anys de la Nova Cancó.

Avui volia recomanar als pares , mares , padrins i padrines de l'escola el número 159 de la revista enderrocck corresponent al gener del 2009. Podreu llegir l'article de Joaquim Vilarnau "50 cançons de la cançó. Mig segle de cançons" . En ell ens explica com al gener del 1959 en Lluís Serrahima publicà un article a la revista Gerrminabit amb el títol "Ens calen cançons ara". Aquest article es considera el manifest fundacional de la Nova Cançó.
Col·laboren en aquest treball el mateix Lluís Sarrahima, Josep Espart i Ticó, Ermengol Passola, Joan Molas i Núria Batalla,...
Ens proposen també una llista de les cinquanta cançons imprescindibles de la Nova Cançó.
La revista inclou la nova edició del disc Els setze jutges. Audiència pública, on podreu recordar cançons de Josep Mª Espinàs, Remei Margarit, Enric Barbat, Maria del Carme Girau, Joan Ramon Bonet, Martí Llauradó, Miquel Porter, Francesc Pi de la Serra, Guillermina Mota, Xavier Elies, Maria Amèlia Pedrerol, Joan Manel Serrat , Delfí Abella, Maria del Mar Bonet, Rafael Subirachs i Lluís Llach.
Llegir, escoltar, recordar....
Atentament.
Senyor i

2 comentaris:

  1. em permeto contactar-te per si és del teu interès consultar el meu blog de cançons en català, bàsicament nova cançó i dels anys 60 i 70.
    http://orio43musica.blogspot.com
    Gràcies.
    Orio43

    ResponElimina
  2. El teu blog "Cançons en català i més", és un bon lloc per la recerca.
    Gràcies Orio43.
    Atentament

    ResponElimina