diumenge, 13 de desembre del 2009

Recordant l'Ángel González.

El 12 de gener farà dos anys de la mort de l'Ángel González. Voldria fer tres recomanacions que ens apropen al genial poeta asturià.
Avui parlaré del llibre de Luis García Montero "Mañana no será lo que Dios quiera", editat per Alfaguara. El llibre és una barreja de records, biografia, memòries i novel·la. El van començar a escriure els dos poetes, però el va acabar en Luis García Montero perquè l'Ángel va morir.

Ángel González va passar una colla d'estius convidat a casa de García Montero a la badia de Cádiz. Garcia Montero va gravar durant set anys, hores i hores de conversa on Ángel González explicava moltes h¡stòries de la seva infància i adolescència. Ángel González no volia escriure les seves memòries, li feia por recordar experiències molt dures,...


Font: Fotografia de Paco García. El País.
Ángel González i Luis García Montero al juliol del 2.005 a Gijón.


García Montero el va ajudar i va escriure aquesta magnífica biografia novel·lada. El llibre ens parla de la primera infància del poeta fins l'any 1.951 en que Ángel González marxa a Madrid per estudiar periodisme i descobreix que vol ser poeta.
El llibre no encapçalarà cap llista dels més venuts, però us asseguro que retrobareu el plaer de llegir.
Atentament.
Senyor i

3 comentaris:

  1. Aquest poeta es mereix ser recordat per sempre. Quins versos més bells ens ha donat...
    Cuando era joven quería vivir en una ciudad grande.
    Cuando perdí la juventud quería vivir en una ciudad pequeña.
    Ahora quiero vivir.
    (El conformista. Angel González)

    ResponElimina
  2. "La poesía, que está obligada a llegar hasta las úlceras y los inviernos más duros de las personas mayores, comprende muchas cosas propias de los niños. Juega con los días de la semana, transforma las tardes de miércoles en mañanas de lunes y se atreve incluso a pastorear por unos días los vientos de diciembre." pag. 75 de Mañana no será...

    - Amb paciència, podem retornar als dissabtes poesia, no, senyor i?
    Gràcies, senyor i.

    ResponElimina
  3. Apreciada senyora:
    Gràcies a vostè.
    Estic totalment d'acord...Cal retornar a DISSABTES POESIA.A mi també em va emocionar la lectura de "Mañana no será lo que Dios quiera".
    Encarna:
    Genial el poema que has triat.
    Atentament.

    ResponElimina