dissabte, 10 d’abril del 2010

Bombolles d'acer a la ria.

Passejant i gaudint de les estonetes en que el Sol t'acompanya en aquest esclat de primavera que omple el País Basc, comentem entusiasmats com ha canviat la ciutat de Bilbo. Vaig descobrir aquesta ciutat a començament dels 80 i en aquests anys hem passat d'una ciutat dura a una ciutat molt acollidora. L'esforç per recuperar la ria és extraordinari i la genialitat de construir el Guggenheim ha canviat la foscor per llum. Si us agrada l'arquitectura, l'art , la gent i menjar molt bé heu de fer una escapada a la capital de Bizkaia.

Des de la Universitat de Deusto ens crida l'atenció una colla de bombolles que semblen sortir de la ria just al davant del museu Guggenheim Bilbao. Ens apropem i l'impacte d'aquesta escultura de 14 metres d'alçària i 6 metres d'amplada no et deixa indiferent.

Ja hem comentat moltes vegades nens i nenes que la curiositat és molt important i per aixó ràpidament ens vam informar sobre aquesta escultura i el seu autor.
Anish Kapoor va néixer a Bombay l'any 1.954. Als 19 anys va anar a Londres per estudiar art i des de llavors hi viu. Aquesta escultura ," El gran arbre i l'ull" ,està formada per vuitanta esferes d'acer inoxidable i acer al carboni col·locades sobre tres eixos. Aquests miralls d'acer donen lloc a moltes imatges que van canviant amb el nostre moviment i el de la nostra mirada.
Els nostres informadors ens deixen un programa de mà on queda clar que cal conèixer l'obra d'aquest escultor.

Fotografia: Programa Guggenheim Bilbao Febrer- Octubre 2.010

Estem molt encuriosits i el que llegim al programa ens anima a entrar al museu:" Les obres s'han creat amb l'objectiu de provocar i generar sensacions en qui les observa".
Si voleu entrar i descobrir Anish Kapoor no deixeu de visitar el blog de la biblioteca.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada