dissabte, 22 de gener del 2011

Descobrir les torres miradors (2).

A l'entrada de presentació de les torres miradors ens vam plantejar quina era la funció d'aquests elements arquitectònics. La funció és doble. La torre era un observatori des d'on es podia controlar el tràfic comercial de la badia. Cada torre tenia la seva pròpia bandera, i els vaixells la podien identificar estant en alta mar.

A la funció d'observatori cal afegir la de reunió i esbarjo. És un espai amb molta llum i protegit dels vents de la badia. Segons la seva estructura hi ha diferents tipus de torre: Garita, butaca, terrassa i mixta.
Les cases dels comerciants tenien una distribució molt concreta. Un pati envoltat de magatzems de mercaderies. L'entresòl , on es desenvolupava l'activitat mercantil i burocràtica, amb oficines i escriptoris.A la primera planta vivien els senyors i a la segona el personal de servei. El terrat era una zona de joc per als nens i per rentar i estendre roba. Finalment des de la torre mirador es controlaven els moviments dels vaixells.

A la part més alta de la ciutat, a 45 metres sobre el nivell del mar, hi ha la torre que domina tota la tacita de plata, la Torre Tavira. És la torre del Palacio de los Marqueses de Recaño, i l'any 1.778 va ser designada torre de guaita oficial del port de Cádiz.

Font fotografia : Web Torre Tavira

Las torres Tavira, Gorda i Alta eren les encarregades d'avisar dels principals moviments marítims mitjançant un sistema de senyals amb banderes. El primer guaita va ser el tinent de fragata D.Antonio Tavira que, com podeu deduir fàcilment , va donar nom a la torre.Tots els moviments marítims quedaven registrats al Libro del vigia.


La Torre Tavira es pot visitar. Hi ha dues sales d'exposicions i una cambra fosca. Algú de vosaltres em pot explicar què és una cambra fosca?. La voleu veure?
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada