dimarts, 22 de febrer del 2011

"Bibliotecas".

El número 128 de la revista Mercurio d'aquest mes de febrer està dedicada a les biblioteques. Podem llegir articles que fan olor de llibre: "Mobilis in mobili. La biblioteca como observatorio","Las bibliotecas, la familia y la escuela son los tres pilares fundamentales del fomento de la lectura", "Trescientos años de la Biblioteca Nacional", "Bibliotecas rurales",, " Bibliotecas de escritores", "Laboratorio de lectura" i "El bibliotecario de Boedo"
Recordeu que aquesta revista és gratuïta i en qualsevol llibreria important us la donaran. Molt ben editada per La Fundación José Manuel Lara és un regal que els amants dels llibres i la lectura heu d'aprofitar.

He de confessar-vos que m'ha agradat entrar, de la mà de Jesús Marchamalo, a les biblioteques d'alguns escriptors. Soledad Puértolas parla dels seus llibres talismà, els que sempre l'acompanyen i sobreviuen a préstecs, mudances i accidents domèstics. A la biblioteca de Fernando Savater hi ha figuretes, postals i desenes de cavalls. La de Clara Janés sembla un museu de geologia amb els seus prestatges mostrant fòssils i minerals . Andrés Trapiello té una biblioteca presidida per una fotografia de Juan Ramón Jiménez i poblada d'objectes amb una petita història. La de Javier Marias vigilada per soldats de plom. Arturo Pérez-Reverte recorda la biblioteca de la casa del seu avi. Als deu anys la seva biblioteca ja tenia cent llibres. Luís Landero té una prestatgeria a l'entrada on guarda els llibres amb els que no sap que fer i que deixarà en un banc de la plaza de Olavide perquè algú els agafi. La de....
Com és la vostra biblioteca?
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada