dijous, 16 de juny del 2011

Màgia entre les pàgines (3).

Avui descobrirem tres noves tècniques que poden utilitzar els llibres desplegables per donar al lector la sensació de moviment i profunditat.
En els llibres panorama totes les pàgines es desdoblen i es transformen en una sola il·lustració de gran format. El llibre de Raphael Tuck & Sons, In Fairyland, editat a Londres l'any 1.900; ens mostra quatre personatges bàsics de la literatura infantil: La Caputxeta Vermella, la Bella Dorment, la Ventafocs i el Gat amb Botes.


Les dues fotografies anteriors formen una sola il·lustració; tot el llibre es transforma en un escenari.
Les imatges combinades consisteixen en pàgines dividides en dos o tres seccions.Quan aixequem una peça, es mostra una il·lustració amagada ( funciona com una solapa). El llibre que mostra aquesta tècnica es va editar a Philadelphia l'any 1.814. Porta per títol Harlequinade d'Adán i Eva.

L'any 1.821 es va editar a Londres The Toilet, amb il·lustracions i enginyeria de paper de William Grimaldi i text de Stancey Grimaldi. En William va dibuixar els objectes de tocador de la seva filla i a l'aixecar les solapes es podien llegir "virtuts pròpies de la dona".

Molt aviat al blog de la biblioteca podreu llegir l'última entrada dedicada als llibres desplegables on descobrirem les tècniques dels llibres carrusel i els teatrets.
Atentament.
Senyor i

2 comentaris:

  1. Aiiiiiiiiiiiii! Estades acabando comigo! ¿Y no podríais robar algún ejemplar para mí y mandármelo por correo???

    ResponElimina
  2. Te comprendo perfectamente Ronsel, los libros de la exposición son un tesoro. Si por casualidad pierden alguno, te lo mando...
    Atentament.

    ResponElimina