dilluns, 3 d’octubre del 2011

La Biblioteca del Rei (1).

Recordeu que a l'entrada "Escenaris harrypotterians (1)" estàvem passejant per Grat Runssedll street i vam deixar a la nostra dreta el British Museum. Ens calia continuar fins a l'estació de King's Croos per buscar l'andana nou i tres quarts, però amb la promesa de tornar al British per fer-hi una descoberta...
Avui tornem al museu per donar un cop d'ull a la Biblioteca del Rei.
Entrar al British i quedar bocabadat per la remodelació feta per Norman Foster és gairebé instantani...També sorprèn el fet que tothom tingui entrada gratuïta i que les urnes on voluntàriament pots deixar unes lliures estiguin plenes.

La Biblioteca del Rei va ser una de les col·leccions més importants de llibres i documents a l'època de la Il·lustració. Aquest moviment intel·lectual europeu del segle XVIII es proposava il·luminar a la humanitat amb les llums de la raó i el foment de l'educació.
Creada per George III aquesta biblioteca tenia 65.000 volums. El seu fill, George IV, la va donar a la nació britànica.
L'arquitecte Robert Smirke va ser l'encarregat de construir aquesta galeria d'estil grec l'any 1.827 que va acollir la Biblioteca del Rei fins l'any 1.997. La seva decoració neoclàssica es correspon amb l'estil de les biblioteques més importants de tota la Gran Bretanya.

L'any 1.998 la Biblioteca del Rei i la Biblioteca Britànica es van traslladar des del British Museum al nou local de St Pancras del que ja parlarem en una propera entrada.

Els llibres que ocupen actualment aquesta sala són un préstec de la Biblioteca dels Comuns, del Museu d'Història Natural, de la Biblioteca Britànica, de la Reina d'Anglaterra,.... La Biblioteca del rei té 260 incunables.

Aquesta sala coneguda també com la Galeria de la Il·lustració, es divideix en set seccions que exploren les set disciplines més valorades en aquella època: La religió i el ritual, el comerç i el descobriment, el naixement de l'arqueologia, història de l'art, classificar el món, desxifrar les escriptures antigues i la història natural.
Si voleu descobrir més secrets de la Biblioteca del Rei no deixeu de visitar el blog de la biblioteca.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada