dissabte, 24 de març del 2012

Dissabtes poesia: ¿ Qué fue de los cantautores?

El passat 6 de març l'extremeny Luis Pastor va celebrar el quarantè aniversari treballant com a cantautor. Si coneixeu la feina d'en Luis, sabeu que mai ha defallit en el seu compromís ni en el seu amor a la poesia. Coincidint amb aquest aniversari ens regala el seu nou disc: " Qué fue de los cantautores?"

Disc imprescindible publicat per Sony Music, ple de poesia. La cançó que dóna nom al disc us permetrà descobrir en quatre minuts el fenomen de la cançó d'autor i la seva evolució des dels anys 60 fins a l'actualitat.



Un petit regal. L'any 1.986, José Saramago va publicar el llibre " A jangada de pedra" (La bassa de pedra), en el que l'escriptor portuguès s'imagina que una esquerda al llarg dels Pirineus, fa que la península ibèrica s'allunyi d'Europa surant per l'Atlàntic...
Saramago deia que Portugal i el conjunt dels pobles espanyols tenen una cultura comuna. Els canons europeus de cultura els determinen Anglaterra, França i Alemanya . Els ibèrics tenim una visió del món diferent.
La setena cançó del disc és " En balsa de piedra". Al vídeo podeu veure i escoltar a Luis Pastor, al seu fill Pedro i a Lourdes Guerra amb l'orquestra Athanor a l'homenatge a Saramago.



Pedro Pastor toca el timple, un instrument de cinc cordes típic i originari de Canàries. Feu-vos un regal per celebrar la nova primavera amb el disc de Luis Pastor.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada