dissabte, 27 d’octubre del 2012

A la tardor... torna la Biblioteca Cordill.

Quan la calor ens diu adéu i les hores de llum s'escurcen, és més fàcil trobar a la llibreria o al quiosc els llibrets de la Biblioteca Cordill. La cultura de casa. Grata lectura edita aquestes petites joies que ens permeten donar un cop d'ull a la nostra cultura. Els llibrets estan agrupats en tres temàtiques: cuina, hort i cultura.
Avui vull recomanar-vos el número quatre de la col·lecció. Editat l'any 2.006, amb textos de Lluïsa Solanes-Olius i Júlia Arza, il·lustracions de Sol Cots i dissenyat per Roser Camps; "La cobla i la sardana" és un bon treball que ens ajudarà a estimar-la.

 
A les primeres pàgines podem llegir una petita història de la cobla, el període de gran embranzida ,  la  consolidació. i una petita ressenya dels compositors, cobles i colles .També descobrireu els antecedents: el ball rodó, el contrapàs, el naixement de la sardana llarga. els tipus de passos, com comptar i repartir, les tirades,...


 A la contraportada podem llegir un petit fragment que Josep Pla dedica a la sardana: " He observat sovint la cara que tenen els homes i dones amb els braços enlaire, tot el cos pendent dels moviments que el joc musical fa fer a les cames; el pensament lligat a una forma d'excitació musical que pel fet d'haver-se de compartir no pot arribar mai al frenesí ni al desordre. Les sardanes tenen un ordre bàsic i en aquest sentit són un plaer".
Per tres euros no deixeu escapar "La cobla i la sardana".
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada