dissabte, 10 de novembre del 2012

Del Palau a la plaça...

Surto de la llibreria minilibris i aprofito la passejada per gaudir de la llum de tardor que omple Berlín. Torno a donar un cop d'ull a l'església de Nicolaikirche i camino fins a trobar el riu Spree, al carrer Spreeufer. Aquesta plaça al costat del riu sorprèn per la seva gran escultura de sis metres d'alçària que omple l'espai d'una atmosfera molt especial.


Per un català trobar al nostre patró lluny de casa és emocionant. Els detalls de Sant Jordi lluitant amb el drac, la força del cavaller, la ferocitat de la bèstia,... Un treball magnífic del 1.855 obra de l'escultor alemany August Kiss ( 1.802 - 1.865 ).


Però aquesta és una escultura viatgera. Inicialment estava a l'Antic Palau de la ciutat que va quedar molt malmès pels bombardejos de la Segona Guerra Mundial.  Després de la restauració l'any 1.950 el van traslladar al Friedrichshain park, i al 1.987 va acabar el periple a Nikolaiviertel .



Encara emocionat per la descoberta, començo a caminar xino-xano fins a la porta de Brandenburg. M'han explicat que al costat mateix hi ha un restaurant molt interessant. El que no em podia imaginar és la barreja de gastronomia i literatura que s'hi respira.
Hi voleu anar?
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada