dimarts, 14 de maig del 2013

Mestre vidrier ( 1 ).

Des de 1.997 el mestre vidrier Paco Ramos treballa en el museu del vidre de Vimbodí a la Conca de Barberà. Aquest és l'únic taller de Catalunya on es poden veure demostracions comentades d'artesania del vidre sense utilitzar motlles, en vidre bufat i massís.
A temperatures elevades, el vidre és una substància pastosa i plàstica, formada per la barreja de sosa, silici i calç. Se li pot donar color afegint petites quantitats d'òxids metàl·lics. Quan es refreda, es torna dur i es transforma en un material delicat que, amb un cop, es pot trencar.


El Paco seu a la seva banca de vidrier envoltat de les eines característiques del seu ofici artesà: estisores, molletes de marcar, molletes d'estirar els brocs, motlle d'etzagar, pinces de marcar, bufador, puntill, canya, ... i comença a fer màgia.
Avui podeu veure en els vídeos següents , com el Paco Ramos i el seu ajudant Albert fan un cargol de vidre i una rosa. Un regal visual perfecte per als nens i nenes de l'escola Sant Jordi de Lleida



  
   

No deixeu de seguir el blog perquè molt aviat podreu gaudir del mestratge del Paco Ramos i l'Albert, fent un setrill ! Segur que quedareu bocabadats.
Atentament
Senyor i

4 comentaris:

  1. HOLA Paco i Albert sou els millors Marc ch

    ResponElimina
  2. Comparteixo la teva opinió Marc Ch.
    Atentament.

    ResponElimina
  3. Hola Paco i Albert.
    Ma agradat molt la bostra actuasio!!!
    Grasies.


    Pau M.

    ResponElimina
  4. Hola Pau M.,segur que al Paco i l'Albert els hi han agradat les vostres ganes d'aprendre.
    Atentament.

    ResponElimina