dilluns, 5 d’octubre del 2020

Universitat de Liverpool.

A l'entrada anterior vàrem visitar virtualment les dues catedrals de Liverpool: la catòlica i l'anglicana. Vaig mostrar-vos les dues façanes de la catedral Metropolitana ( catòlica ), obra de l'arquitecte Frederick Gilbert inaugurada l'any 1.967. A l'entrada d'avui, l'última del nostre periple per Liverpool, tornem a pujar les escales de la catedral Metropolitana.


Situats a la façana posterior, després de resseguir el perímetre circular de la curiosa catedral, ràpidament ens adonem que darrere dels edificis moderns s'alça un edifici de maó vermell.


La curiositat em fa baixar les escales posteriors de la catedral i "descobrir" a la cantonada de Brownlow Hill amb Ashton Street l'edifici Victòria ( Victoria Building ) dissenyat per l'arquitecte victorià Alfred Waterhouse i acabat l'any 1.892.


Fou el primer edifici construït per acollir la Universitat de Liverpool. Hi havia l'administració, la docència, les sales comunes i una biblioteca. L'any 2.008 es transformà en la Victoria Gallery & Museum, una galeria d'art i museu gestionada per la Universitat de Liverpool. La restauració de l'edifici va costar 8,6 milions de lliures.


Si dirigim la nostra mirada a l'esquerra veurem altres edificis de la Universitat. A la fotografia anterior, entre els edificis, podeu veure part de la catedral Metropolitana.


L'edifici Victòria, construït amb maó vermell i amb coberta de pissarra, té una planta en forma de lletra L. El rellotge de la torre, que podeu veure a la fotografia anterior, és de William Potts & Sons, un important fabricant de rellotges públics amb seu a Leeds.


Entre la finestra de tres llums i el rellotge hi ha un gran escut reial del Regne Unit amb el lleó coronat a l'esquerra i l'unicorn a la dreta. Podeu llegir-hi el lema DIEU ET MON DROIT ( Déu i el meu dret ). Sobre l'escut, en un plafó de mosaic de rajola vidrada hi ha la inscripció VICTORIAE REGINAE ( Reina Victòria ).


A la façana de Brownlow Hill hi ha l'entrada a la Scholl of Engineering, que podeu veure a la fotografia anterior. A l'esquerra de l'arcada tenim el Harrison Hughes & Wallter Buildings.


A la fotografia anterior i a la propera de detall podeu veure part de la façana del Walker Engineering Laboratory. L'any 1.886 Andrew Barclay Walter va donar 20.000 lliures a la Liverpool University College per fer l'edifici de laboratoris d'enginyeria. L'edifici s'inaugurà l'any 1.889.


La Universitat de Liverpool s'establí l'any 1.881 com Liverpool University College. L'any 1.884 formava part de la Victoria University. Al 1.903 una llei del Parlament la convertí en Universitat Pública Independent. Victoria Building, l'edifici emblemàtic de la Universitat, també es conegut com "la Universitat de maó vermell".
Tornem a enfilar les escales de la catedral Metropolitana i tornant a la façana principal, per la dreta, podrem veure alguns dels edificis del Liverpool Science Park.


El Parc Científic està format per una comunitat d'innovadors, creadors i pioners en els camps de la ciència, la tecnologia i el coneixement.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada