dissabte, 11 d’octubre del 2008

Dissabte poesia. Joan Margarit Premio Nacional.

És el tercer poeta que guanya el Premio Nacional de poesia amb una obra escrita en català. L'any 1958 Joan Vinyoli el va aconseguir amb Passeig d'aniversari i al 1989 Pere Gimferrer amb El vendaval.
Margarit és un dels poetes vius més llegits i més propers a la gent. L'any 2007 Proa va publicar Casa de Misericòrdia amb el que obté el Nacional de poesia.


En el nostre raconet de poesia sempre el tenim present - és evident que ,com molta altra gent, som admiradors seus- Al gener vam comentar les obres Càlcul d'estructures i Barcelona amor final i al juliol el Premi Nacional de Cultura.
El poeta basc Jon Gerediaga Gotilla ha quedat finalista amb Jainkoa harrapatzeko tranpa.Els seguidors fidels de Margarit tenim una tardor plena de regals. El 31 d'octubre al Cafè del Teatre torna l'espectacle Paraula de Jazz amb Joan Margarit i Pere Rovira -protagonistes de la paraula-; i Perico Sambeat - saxo alt- , Xavier Monge -piano- i Rai Ferrer - contrabaix- , els màgics del jazz.
Novembre ens portarà una nova edició de Joana acompanyada d'un CD amb poemes recitats, per celebrar els deu mil exemplars venuts a casa nostra d'aquest poemari.
També al novembre podem gaudir del seu últim llibre Misteriosament feliç.
Gaudiu d'una tardor plena de Margarit.

Un tastet de casa de Misericòrdia

Horitzó

Una planúria de rostolls grocs.
Com una línia feta en un plànol,
l'autopista va fins a l'horitzó.
Penso que jo també vaig dibuixant
un traç segur damunt la meva vida.
Lluny d'una costa edificada i lletja,
amb la finestra oberta, condueixo
sentint l'aire a la cara, terra endins.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada