diumenge, 24 de maig del 2009

La Biblioteca del Monestir de Poblet (5).

Nens i nenes, avui per acabar les entrades sobre la biblioteca de Poblet, explicaré com és la biblioteca actual. Està ubicada en dues sales: La sala dels novicis i la sala dels monjos. Està en curs la seva ampliació al pis superior on hi ha el dormitori dels monjos.
La sala dels novicis
és del segle XIII i està molt ben conservada. Quan es va construir estava destinada a dos funcions molt diferents : al noviciat i a graner.



No està clara la distribució antiga de la sala, però està documentada aquesta estranya doble funció..Aquesta sala va ser molt castigada pel foc i en la seva restauració es van haver de canviar moltes mènsules.

 
La sala dels monjos és actualment la primera sala de la biblioteca. És més elegant que l'anterior està molt ben conservada i podem dir que ha arribat gairebé intacta als nostres dies.


És del mateix estil que la sala anterior. L'espai és més acollidor i amb unes proporcions més harmòniques.


Tota aquesta descoberta de la biblioteca de Poblet ha estat possible gràcies a la col·laboració de Fra Lluc Torcal, Prior de Poblet que em va autoritzar a fer les fotografies i la visita; Fra Xavier Guanter, bibliotecari de Poblet que em va deixar remenar entre els llibres; i Fra Lluís Solà monjo amb el que vaig contactar mitjançant el seu blog.
Atentament.
Senyor i

2 comentaris:

  1. Moltes gràcies, senyor i, per aquesta sèrie sobre la Biblioteca de Poblet. En nom del blog de la biblioteca de la nostra escola, agraïm aquest privilegi i esperem amb molt il.lusió el seu següent reportatge.

    ResponElimina
  2. Apreciada senyora:
    Compartir els petits descobriments és un plaer.
    Atentament.

    ResponElimina