dissabte, 4 de juliol del 2009

Història dels cinemes lleidatans(2).

En el marc de l'exposició "Lleida: Sessió Contínua" tenim una àmplia mostra dels fulletons publicitaris utilitzats pels cinemes de la nostra ciutat per anunciar les pel·lícules programades i les properes estrenes. El disseny, els dibuixos i el text d'aquests fulletons són interessants.Aquí en teniu un tastet.

Al Rambla ens proposen: Documental cómica y gran superproducción Abdul Hamid ( el sultan maldito). Si mirem el fulletó amb atenció veurem que va ser imprès a Lleida per A.G.Iberia telèfon 1676.

Cinema Viñes: "Luz que agoniza". Nota: Por ser de largo metraje se recomienda puntualidad. Otra ( otra nota suposem...) : Para evitar aglomeraciones se despacharán localidades con dias de anticipación.
Próximamente: "El amor llamó dos veces": Película de una rubia que compartió su pisito con dos hombres extraños.

Aquesta és una petita joia del Frontón Cinema, del que parlarem més a fons en una propera entrada. Ara estic cercant informació sobre aquest cinema i l'edifici on estava.
La propaganda és un punyal de paper amb el títol a l'empunyadura: "La calle de los conflictos". La funda, també de paper, ens tranquilitza. Fontón Cinema ens diu que és tolerada para menores.

Aquest fulletó editat l'any 1.967 diu: Principal: Hoy un excepcional estreno. El asombroso mundo de Fellini, en la película más reveladora de este genial director. "Giulietta de los espíritus" ( Technicolor). Una explosión de fantasía y de color. ¡ Algo asombroso y cautivador!.

Al 1.969, el Cine Catalunya anuncia: Hoy ¡ Acontecimiento Cinematográfico ! Inaguración temporada 1.969-1.970. " Adivina quien viene esta noche" . Se ruega puntualidad.
Llegat T
arragó. Servei Arxiu i llegat de l'I.EI.

Cinema Capitolio ens proposa un programa doble: 1º La producción de máxima acción "El coronel Blood" ( estreno), y Sirley Temple en su mejor película "Rebelde". En español. Programa apto para todas las edades. Duesn hores i mitja de cinema.
Pares i padrins de l'escola, si teniu curiositat podreu llegir molts més fulletons visitant l'exposició fins al 23 de juliol a la Sala Montsuar de l'Institut d'Estudis Ilerdencs.
Atentament.
Senyor i.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada