dimecres, 6 de gener del 2010

Estimar l'arquitectura.

Sorprèn visitar un museu dedicat a l'arquitectura. A l'Estat Espanyol no en tenim cap. Passejant per Stockholm aviat veus que hi ha una preocupació clara per la planificació urbana relacionada amb el medi ambient. Una visita obligada és a Skeppsholmen, una de les moltes illes que formen part de la ciutat. Aquesta illa està plena de museus, un d'ells és el Moderna Musset , el més visitat de Suècia. L'any 1.998 és va inaugurar la nova seu dissenyada per l'arquitecte espanyol Rafael Moneo. Sabeu, nens i nenes que hi ha a l'edifici que des de el 1.958 va ser la seu del Museu d'Art Modern? Doncs el Museu d'Arquitectura, fundat l'any1.962 per el RAE (Associació Nacional d'Arquitectes de Suècia).


Si t'agrada l'arquitectura, és tot un plaer passejar per aquest espai, una part important del qual està dedicat a treballar amb els nens, nenes, nois i noies Els alumnes descobreixen des de ben petits el món de l'arquitectura. Pensar i organitzar espais no és gens fàcil, per això disposen de molt material plàstic i bibliogràfic on crear edificis.



Les sales del museu mostren als nois i noies i públic en general la funcionalitat , disseny i estètica de l'arquitectura a través del temps. Pots llegir, mirar, tocar, construir ...


Un entorn ple de llum i color on els nens suecs poden gaudir d'un colla de tallers d'arquitectura. Hi ha activitats per a preescolar, primària i batxillerat. Si voleu saber el que fan els vostres companys per gaudir aprenent arquitectura, no deixeu de visitar el blog.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada