dimarts, 19 de gener del 2010

Un regal visual.

Avui volia recomanar el llibre Els Secans de Lleida de Viena Edicions, que forma part de la col·lecció Foto Natura. Aquesta col·lecció ens proposa una descoberta fotogràfica de diferents espais naturals, i fins ara consta de quatre llibres en català ( El Delta de l'Ebre , Els Ports de Beseit, El Francolí i Els Secans de Lleida) , i dos en castellà ( A Coruña i Parque Natural Sierra de Andújar). La gran protagonista en aquesta sèrie de llibres és la fotografia.En el dels Secans de Lleida gaudireu de les magnífiques imatges de Jordi Bas.


Aquest enginyer agrònom i professor, és capaç de fotografiar la vida salvatge de manera genial. Les seves fotografies han rebut diferents premis: BBC-Wildlife Photographer of the Yeas ( 2.003 i 2.007 ) i el Premi Pica d'Estats de la Diputació de Lleida al millor reportatge fotogràfic del 2.008.
Els textos són de Vidal Vidal i Joan Estrada Bonell, biòleg i membre de EGRELL ( Institució per a l'Estudi, Gestió i Recuperació dels Ecosistemes Lleidatans).


El llibre és un regal visual. Passejareu pels secans de Lleida i descobrireu alguns dels seus secrets.Veureu paratges desconeguts i poc valorats del nostre territori.Imatges espectaculars del torlit, l'esparver, el sisó, la trenca, l'òliba, els abellarols, gangues, xurres, perdius, xivites, xoriguers, el llangardaix ocel·lat, la serp verda, les tortuguetes ( tríops), ...


Paisatges encisadors que estan al costat de casa. El llibre us agradarà i passejar pels secans de Lleida encara més.
Atentament.
Senyor i

1 comentari:

  1. Genial!
    un bon regal per a fer o fer-se a una mateixa, per gaudir des del sofà de cas de la nostra terra.

    ResponElimina