dilluns, 10 de maig del 2010

Els tapissos tornen a la Seu Vella.

Fins al 3 d'octubre podeu pujar passejant a la Seu Vella de Lleida i gaudir de la col·lecció de tapissos que durant uns mesos lluiran al magnífic espai arquitectònic de la nostra Catedral Vella.
Un cop acabat el procés de restauració, els tapissos han tornat, 300 anys després, al seu lloc original.
L'exposició està formada per un conjunt de disset tapissos flamencs que van ser part de la decoració de la Seu Vella durant segles.

Sèrie de" David i Betsabé". Brussel·les c. 1.530-1.540

Betsabé va a la casa de David i David envia Uries a la mort

David envia Uries a la mort.

Al 1.588 hi havia documentats vint tapissos. Molts encara els tenim a Lleida. Una petita part venen de Barcelona, Peralada i Lausana. Es desconeix el parador dels tres tapissos que falten de la col·lecció catedralícia del segle XVI.

Sèrie de "Mitologia". Brussel·les c 1.500-1.510

El matrimoni de Mestra, Egeu i Teseu (?). Detall

La reina Dido (?). Detall
Jàson i Medea (?). Detall.

Aprofiteu per descobrir com era la Seu Vella abans de la derrota amb les tropes de Felip V que va suposar la conversió de la Catedral Vella en caserna .L'ocupació militar de l'edifici va durar fins al segle XX...
Una de les activitats paral·leles a l'exposició va dirigida a les famílies. En el taller: De tots colors. L'art del tapís podreu teixir, tocar, dissenyar , barrejar, i fins i tot participar en la creació d'una obra col·lectiva. Per participar al taller cal trucar al telèfon 973230653.
La Fundació " la Caixa" Obra Social celebra , organitzant aquesta exposició, els 100 anys a Lleida.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada