diumenge, 20 de març del 2011

Lleida plena de fotografies.

Volia recomanar-vos la visita a les exposicions de fotografia del Museu Morera i de Caixa Forum. ( avui últim dia).
Fins al 12 de juny podeu veure dues propostes al Museu Morera: Catalunya Visió i Ton Sirera. La mirada abstracta.
Catalunya Visió és un projecte editorial en el que es presenten recorreguts descriptius per les comarques catalanes, la Catalunya francesa, el Matarranya, el Baix Cinca, la Llitera i Andorra. Dels deu volums, vuit estaven elaborats amb textos de Josep Vallverdú i fotografies de Ton Sirera.

Font fotografia: allcollection.

Els llibres, editats entre els anys 1.968 i 1.978, ens donen una visió de Catalunya sense cap intenció de ser un reportatge. El programa d'activitats ens regala una fotografia que als lleidatans i lleidatanes amb una edat no juvenil ens emociona una mica... Algú de vosaltres ha tocat els pianos d'aquesta màgica botiga del carrer major, ja desapareguda?


Ton Sirera. La mirada abstracta és més experimental. Us sorprendran les fotografies d'escorces, líquens. Hi ha fotografies aèries que semblen escorces d'arbre...Impressionant!

Al Caixa Forum Lleida també tenim dues exposicions fotogràfiques: Maternitats i España Oculta. Avui és l'últim dia que en podeu gaudir.
Maternitats recull fotografies de Bru Rovira amb mares i fills de tot el món. Cultures i situacions molt diferents, però les imatges recullen una relació única, la de la mare i el fill....

Entre reixes . Font fotografia: araponent.cat

La segona proposta m'ha deixat bocabadat. España Oculta amb fotografies de Cristina García Rodero captades entre els anys 1.975 i 1.988 ( semblen molt més antigues), és tot un estudi antropològic. Tradicions sorprenents algunes de les quals encara estan vives.

La tarde. Campillo de Arenas 1.978.


La confesión. Saavedra 1.978.

Cristina García Rodero és la quarta dona de la història de l'agència Magnum. L'any 1.993 va ser la guanyadora del World Press Photo.

Cristina García Rodero Font: web diari Deia.

Si us agrada la fotografia teniu molta feina. Recordeu que avui és l'últim dia de les exposicions de Caixa Forum
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada