dimecres, 30 de març del 2011

Una Biblioteca Nacional als Pirineus ( i 3 )

Vaig dir-vos que deixava la Biblioteca Nacional d'Andorra i xino-xano sortia del barri antic per baixar a l'Arxiu Nacional.... Però a la blogosfera hi ha sorpreses.
En Xavier Caballé ens ha fet el comentari següent a la segona entrada dedicada a la Biblioteca Nacional del petit país dels Pirineus : " En aquest edifici s'ambienta una novel·la centrada en la cerca d'un llibre antic". Gairebé sempre són interessants els comentaris i aportacions dels lectors del blog, i encara més quan venen del responsable de Diari d'un llibre vell, blog imprescindible pels enamorats del món del llibre , que hem recomanat diverses vegades i al que estem enllaçats.

Per això abans de descobrir l'Arxiu Nacional, volia donar les gràcies a en Xavier pel comentari i l'enllaç a la seva ressenya: "La república invisible" del 22 de juliol, que en el seu moment no vaig llegir. He de confessar-vos que la lectura de la seva entrada descriu perfectament el camí que hem de seguir algunes vegades per cercar un llibre: llibreries, distribuïdors, cercadors de llibre de segona mà,... tota una aventura!

En aquesta novel·la de Joan Peruga publicada per Proa al 2.004, un periodista català que treballa a un diari d'Andorra, visita la Biblioteca Nacional d'Andorra on entrevista a la bibliotecària. Parlen de llibres que tracten del petit país dels Pirineus. El protagonista de la conversa és el llibre "Travel to the mysterious Republic of Andorra" de Marian Eyre , publicat a Londres l'any 1.865. És un llibre molt rar, només saben que un llibreter anglès el va incloure, fa anys, en un catàleg. A la Biblioteca Nacional d'Andorra, no el tenen.El periodista i la bibliotecària comencen la cerca del llibre....

En Xavier Caballé, gran lector, ens diu al final de la ressenya: " Un llibre imprescindible per a tots els interessats en el món del llibre vell! És d'aquelles aventures que no pots deixar de llegir...I un final d'allò més sorprenent." He començat la cerca del llibre i , evidentment, a Lleida no el trobo, els distribuïdors no el tenen; però sembla que la llibreria la puça d'Andorra pot atendre la meva petició....Espero el paquet per poder devorar el llibre! Ara ja baixo a l'Arxiu Nacional d'Andorra al que podreu entrar virtualment molt aviat si seguiu el blog de la biblioteca.
Atentament.
Senyor i

2 comentaris:

  1. Moltes gràcies pels afalagaments que em feu!

    I els de la Llibreria La Puça són uns cracks... fa un temps els hi vaig encarregar un llibre que estava exhaurit. Van moure fins i tot contactes amb l'Ambaixada portuguesa a Andorra per aconseguir un exemplar... i com a ells no els hi va costar diners, me'l varen enviar de franc.

    ResponElimina
  2. Un plaer compartir descobriments amb gent que estima els llibres.
    Realment,La puça, és una petita-gran llibreria.
    Atentament.

    ResponElimina