dimarts, 16 d’agost del 2011

Escriure amb pissarrí.

Al setembre del 2.008 remenant per la Librería Bayo, al carrer Bejar d'Aranda de Duero, vam descobrir plumillas, palilleros, tinta en polvo Milaco, tinta comprimida Fix,... si voleu recordar-ho visiteu l'entrada" Tipus de lletra. Més sac de paraules", i veureu la feinada que tenien els nens, fa mols anys, per escriure a l'escola.
Al novembre del 2.009 a l'entrada "Escriure amb plomí", l'aparador de la Llibreria Fregola estava ple d'eines per escriure com ho feien els vostres avis ja fa una colla d'anys.
Torno a passejar per Aranda, i com que m'agraden les botigues antigues, vaig a la Libreria Bayo. Ja no queden gaires plomins i molt poca tinta; però encara veig que hi ha una gran oferta: " 5 pizarrines 1€, uno 0,25 €".

Entro decidit a invertir un euro en història de l'escriptura, i entre tinters, plomins i tintes, agafo cinc pizarrines ( pissarrins). Sabeu nenes i nens què és un pissarrí?

Doncs un pissarrí és una barreta de pissarra - un tipus de roca-, que serveix per escriure sobre pissarra. Alguns de vosaltres heu escrit amb guix a les pissarres de l'escola. Fa molts anys cada nen tenia una petita pissarra com la de la fotografia que era de l'Alejandro quan anava a l'escola a començaments del segle XX. Aquesta petita pissarra estava preparada per escriure-hi i dibuixar-hi amb una barreta , el pissarrí.

Ara que les pissarres clàssiques desapareixen de les escoles, i a les aules hi ha pissarres digitals, volia fer un petit homenatge a les pissarres més velles i a les eines que feien anar els alumnes per escriure-hi .
Digitals o minerals, les pissarres han acompanyat la feina de mestres i alumnes ...

He de confessar-vos que amb les emocions de remenar materials escolars antics, he oblidat preguntar-li al llibreter les característiques tècniques del pissarrí i la pissarra mineral. Algú pot explicar-me quants gigabytes de memòria té, on cal connectar-la, quins programes necessito per poder treballar-hi?
Atentament.
Senyor i

2 comentaris:

  1. Senyor i som els nens i les nenes de segon:
    En Carlods diu que tenia que ser molt divertit escriure amb pissarrí.A la Martina li agradaria escriure amb pissarrí.El Gerard pregunta on penjaven el pissarrí.Com es va fer el pissarí pregunta l'Alba.L'Alex S. voldria veure si amb la mà es por netejar.

    ResponElimina
  2. Ja li deixaré el pissarrí i la pissarra al mestre Ignasi i veureu que és molt fàcil.
    Atentament.

    ResponElimina