divendres, 21 d’octubre del 2011

Cal·ligrafies ( 2 ).

Al juliol del 2.008 l'entrada Cal·ligrafies ens mostrava com un senyor amb uns moviments ràpids i segurs escrivia utilitzant tinta i pinzells en un full de paper i amb "molt bona lletra". Eren unes lletres molt diferents a les nostres... La Mar ens va resoldre aquell misteri, aquell senyor escrivia en xinès.
El passat 2 d'octubre passejant pel Castell del Rei-La Suda vaig descobrir un altre tipus de cal·ligrafia. Hi havia molta gent al Turó de la Seu Vella perquè es celebrava la Recreació de les Noces Reials de Peronella d'Aragó i Ramon Berenguer IV.Feia molta calor i vaig aprofitar per entrar en una tenda en la que hi havia un estrany personatge...
No portava la càmera fotogràfica, però la Pilar, gentilment, va fer dues fotografies en les que podeu veure com escriu.

Hi havia una cua de gent per demanar-li que escrivís el seu nom en aquesta llengua. Ell, molt amablement, satisfeia a tothom mentre demostrava un gran domini en aquesta manera d'escriure....

Em vaig posar a la cua i li vaig dir el meu nom i el del meu fill. Va agafar uns trossos de cartolina i amb un traç molt segur va escriure - de dreta a esquerra- el següent:



Li vaig agrair però al sortir de la tenda tenia un dubte. En quina llengua escriu aquest senyor?. Algú de vosaltres em pot ajudar?
Atentament.
Senyor i

5 comentaris:

  1. Senyor i
    Crec que aquell senyor escrivia amb la llengua arab.

    Atentament

    Martí F.

    ResponElimina
  2. Ets un bon detectiu Martí.
    Atentament.

    ResponElimina
  3. Senyor i som les nenes i nens de segon:L'Isaac i l'Ilyaas diuen que escriu en àrab, com el seu pare. Ells l'escriuen una mica.

    ResponElimina
  4. Molt bé Isaac i Ilyaas.
    Teniu algun llibre a casa escrit en àrab per ensenyar-lo als companys de la classe?
    Atentament.

    ResponElimina
  5. Senyor i:
    La Martina diu que el llibre que ha portat l'Isaac en àrab li sembla molt estrany.A la Paula li ha agradat molt però li sembla molt difícil perquè està acostumada a llegir diferent.A la Joana li han semblat molt estranyes les lletres i la forma del llibre que es comença pel final.

    ResponElimina