diumenge, 29 d’abril del 2012

Una casa feta de llibres ( 1 ).

La resposta d'en Camoes, em va deixar bocabadat. Estava a la casa en la que José Saramago va viure els seus últims 18 anys amb la seva dona Pilar del Río. L'escriptor deia que era Una casa feta de llibres. Entrem, doncs, a José Saramago A Casa.


He de confessar-vos que estic molt emocionat. El color blanc de la casa, com el de la majoria de les cases de Lanzarote, el negre de les roques volcàniques, els verds del jardí,... La casa es va fer per a dues famílies, la Saramago-Del Río, i la Pérez-Fígares Del Río .


Primer trobem la Galeria " Pedra i Llum", que distribueix les dependències de la casa feta de llibres. Ens dóna la benvinguda una catifa que Saramago estimava molt, feta de roca volcànica, tot un símbol de Lanzarote.
Podem veure quadres, ceràmica, escultures,... Hi ha obres de César Manrique, David Almeida, Rogério Ribeiro, Graça Morais, Ildefonso Aguilar,...



En un dels mobles, al costat de llibres antics, un rellotge marca tossudament les quatre... Saramago va deixar que el rellotge sempre recordés l'hora en que va conèixer a la seva estimada Pilar Del Río...



Ara entrarem al seu estudi. Penseu que aquí va començar a escriure " Assaig sobre la ceguesa" ...
Molt aviat al blog de la biblioteca tindrem el luxe de descobrir l'estudi de José Saramago.
Atentament.
Senyor i

2 comentaris:

  1. Hola senyor I, jo tambe he anat a Lanzarote i he vist cases com aquesta.
    La del Manrique em va agradar molt.

    Joana

    ResponElimina
  2. Hola Joana!
    A mi també em va agradar molt la casa de César Manrique i el seu plantejament arquitectònic que afortunadament ha fet escola a Lanzarote.
    Atentament.

    ResponElimina