diumenge, 24 de juny del 2012

Botigues centenàries de Lleida ( 3 ).

Esteu preparats per entrar a una de les deu botigues centenàries que queden a la nostra ciutat? La farmàcia Aragonés és el comerç més antic de Lleida. El seu origen és de l'època medieval . Els apotecaris eren aquells que antigament preparaven els medicaments. Aquesta farmàcia va començar com apotecaria de mossèn Amic.

Entre la farmàcia Aragonés i la desapareguda drogueria Simon, podeu pujar per un dels carrers més estrets de Lleida, dedicat a l'antic apotecari . És el carrer mossèn Amic.

Evidentment aquest establiment ha canviat moltes vegades de propietari. Un d'ells va ser, al segle XIX, el pare de Josep Trueta. L'any 1.954 el negoci el va continuar Ramon Aragonés, que és el pare del propietari actual.

El propietari actual és farmacèutic i una de les seves especialitats són les fórmules magistrals ; és a dir, fa el medicament receptat pel metge. Encara queda una mica d'alquímia al cor de la ciutat... En algun raconet dels prestatges podeu veure records del passat d'aquesta farmàcia.

Surto de la botiga més antiga de Lleida, i la primera porta a l'esquerra que trobo em permet entrar a un establiment fundat l'any 1.890; la joieria Lavaquial .
Voleu descobrir els secrets que amaga aquesta botiga?
Atentament.
Senyor i

4 comentaris:

  1. Ja tinc ganes de veure els pots antics de la Farmàrcia Aragonés.
    Jaume

    ResponElimina
  2. Aviat els veuràs Jaume....
    Atentament.

    ResponElimina
  3. bon dia senyor i la meva mare diu que la farmacia aragones avans ere molt bella i que lan cambiat i lan ficat noba ques beritat senyor i i io coneijo la farmacia aragones pero no vai entra senior i soc lucia .

    ResponElimina
  4. Hola Lucia. La mare t'explica moltes coses de les botigues centenàries de Lleida. Escolta-la atentament. Potser hi entraràs aviat....
    Atentament

    ResponElimina