divendres, 4 de gener del 2013

Llibres a la Rambla.

Tots els diumenges de les nou a les dues de la tarda a la Rambla Ferran podeu donar un cop d'ull a molts objectes exposats per brocanters, peces de col·leccionista i antiguitats. La llista és llarga: monedes, segells, postals, revistes, diaris, discs, cartells,objectes de col·leccionisme geològic i de ciències naturals,...


També podreu remenar una colla de llibres d'ocasió antic i modern. els llibres moderns han de complir una condició; no han d'estar a la venda a les llibreries.



Per poder vendre en aquest mercat d'antiguitats i col·leccionisme de Lleida  cal fer una sol·licitud a l'Ajuntament, presentar el DNI del titular i acompanyants, el carnet d'antiquari, brocanter , col·leccionista que acredita que el venedor es dedica professionalment a aquesta activitat. També cal presentar  una declaració dels articles i les seves corresponents fotografies.


El mercat s'ha dignificar força amb la nova normativa. Fa uns anys alguns dels venedors i molts dels seus productes tenien un valor i origen dubtós. Ara trobem  venedors professionals que  ens presenten peces més interessants.



L'ofici de brocanter consisteix en comprar i vendre objectes usats que no tenen més de cent anys. La normativa del mercat demana un mínim de cinquanta anys pels objectes a la venda.


Alguns diumenges us sorprendran taulells amb biblioteques senceres que els propietaris o els hereus han venut al brocanter.
Aprofiteu la passejada per la Rambla de Ferran per fullejar una colla de llibres.
Atentament.
Senyor i

2 comentaris:

  1. Hem sentit que potser es deixarà de fer aquest "mercadet" d'antiguetats. En sap alguna cosa, senyor I?

    ResponElimina
  2. No he sentit res, però espero que no el deixin de fer.
    Atentament.

    ResponElimina