dimecres, 6 de febrer del 2013

Joguets i joguets ( 1 ).

El Museu de joguets i autòmats -  Col·lecció Mayoral - no tenia barreres arquitectòniques. Gràcies a una rampa tothom podia accedir fàcilment a les quatre plantes. 
La tercera planta ens presentava els àmbits del museu: els vehicles de joguina i pedal, les fires i les atraccions, el futbol; i el poble i el camp.


 Es podia "entrar" a Cal Pastoret , una botiga de queviures plena de records: balances, caixa registradora, planxes publicitaries de llauna,...
Passejar per la resta de la planta era evocar el món rural:  nines de cartró,  oficis,  jocs tradicionals, animals, tractors, carros, ...


Potser els vostres padrins i padrines havien jugat amb nines com aquestes, o tenien algun dels tractors de llauna com el que podeu veure a la propera fotografia.


Què me'n dieu d'aquest gall i conill ,una joguina de corda de la casa alemanya Lehmann del 1.920 ?.... És genial !


Xino-xano baixarem per la rampa per donar un cop d'ull  a una segona planta plena de sorpreses.
Atentament.
Senyor i

2 comentaris:

  1. Hola senyor i. Som les nenes i nens de primer. La Maria diu que la mare de la seva padrina tenia una nina de cartró. El Damià, l'Isaac i la Maria, tenen cotxes de llauna.La Lila a casa de la iaia té nines de cartró i a casa seva un cotxe de llauna. La Paula també té nines de cartró de la padrina.

    ResponElimina
  2. Perfecte nenes i nens de primer. Podeu demanar a la padrina la nina per ensenyar-la als companys? I els cotxes de llauna?
    Atentament.

    ResponElimina