dissabte, 9 de febrer del 2013

Joguets i joguets ( 2 ).

Després de recordar com eren les botigues de queviures a la recreació de Cal Pastoret i els joguets del món rural, baixem per la rampa a la segona planta en la que descobrirem una de les grans passions del fundador del museu, Manel Mayoral: el futbol.Alguns dels objectes exposats no eren ni joguines ni antigues, però es podien veure les botes d'en Messi, Iniesta i Xavi ; samarretes de diferents equips i també pilotes i botes d'època.


 Deixem el futbol. A la resta de la segona planta tenim una colla de joguets sobre rodes: bicicletes, tàndems, Tricicles, cotxes, màquines i vagons de tren, tramvies, avions,... Mireu quines bicicletes de tres rodes ( tricicles )  més genials !



A la següent fotografia podeu veure darrere de la rampa un tàndem antic. Un tàndem , nenes i nens, és una bicicleta per a dues o més persones. El que hi havia al museu és per a dues persones.


En una de les vitrines hi havia un petit tresor. Una colla de vagons feien companyia a un llibre màgic: "El ferrocarril. El libro juguete" , dels anys 50 del segle passat editat a Barcelona per Ed . Generales Sibils.Llàstima no poder fullejar-lo!


Fa una colla d'anys de la majoria de les ciutats havia desaparegut el tramvia, que era un ferrocarril instal·lat pels carrers per on circulaven també al mateix temps tota mena de vehicles. Actualment les ciutats més importants han recuperat amb èxit aquest mitjà de transport . El de la fotografia és un tramvia amb imperial, un joguet de corda de Juguetes Hispania fet a Barcelona al 1.920.



Si la segona planta us ha sorprès, la primera us deixarà bocabadats amb els espais dedicats als futbolins i a la Fira de Verdú.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada