dilluns, 2 de desembre del 2013

A l'antiga fusteria del monestir ( 3 ).

Encara bocabadat per la rapidesa amb la que l'arxiver Josep Sansalvador Castellet ha trobat a l'inventari d'esglésies de Catalunya les fotografies de l'ermita de Santa Fe d'Organyà - recordeu que estem parlant de 300.000 fotografies- em sorprenen unes grans calaixeres metàl·liques situades al costat dels armaris compactes...


Si la quantitat de fotografies de totes les esglésies del principat, Franja de Ponent, Andorra i Catalunya Nord esborrona; sabeu quantes postals hi ha a les calaixeres metàl·liques ? Agafeu-vos fort a la cadira per no caure de cul a terra... 821.000 !!!

Evidentment aquestes xifres impliquen molta feina , per això des de sempre , Josep Maria Gavín  ha tingut una colla de col·laboradors en el seu treball de camp i dintre de l'arxiu. Actualment l'ajuden entre 25 i 30 voluntaris. L'arxiver es passa hores i hores classificant i ordenant material.


La passió de Josep Maria Gavín pel col·leccionisme va començar als cinc anys, amb les estampes de Sant Josep. Amb el pas dels anys a l'arxiu en podeu veure 54.000 , classificades a partir  d'elements comuns de la descripció de la imatge. L'arxiver m'explica com ho fa per saber si una nova estampa la tenen o no... La seva velocitat de recerca em deixa perplex. Les estampes més antigues són del segle XVIII. Algunes tenen relleu, brodats, lluentons,....


L'arxiu té unes vitrines on podem veure els diferents material que Josep Maria Gavín ha fet anar aquests anys pel seu treball de camp. Les voleu veure ?
Atentament.
Senyor i

2 comentaris:

  1. I tant!
    Per ara només li ho dic jo però de ben segur que hi ha més gent que les vol veure i no s'atreveix a dir-ho.
    llàstima!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, apreciada senyora, per la seva permanent curiositat.
      Atentament

      Elimina