divendres, 6 de juny del 2014

Un cop d'ull a la Sala Temàtica ( 1 ).

El Museu d'Art Jaume Morera de Lleida va programar ,del 4 de desembre del 2.008 al 8 de març del 2.009, l'exposició Crous Vidal i la Grafia Llatina. L'art de dissenyar, compondre i imprimir textos mitjançant els tipus mòbils sempre m'ha seduït. La visita a l'exposició em va deixar bocabadat. Veure funcionar una Minerva Monopol és tot un regal. L'encarregat del bon estat d'aquesta joia era, i és, en Dionís Gutiérrez.


Sempre és molt gratificant trobar gent que gaudeix molt amb la feina que fa. És el cas d'en Dionís. Gràcies a ell vaig descobrir la Sala Temàtica d'Arts gràfiques de la Diputació de Lleida. Pocs dies després de la visita a l'exposició va ensenyar-me aquest tresor que tenim a la Partida de la Caparrella 97. Em va quedar claríssim que era un lloc per descobrir amb els nens i nenes de l'escola, i des de llavors la gent de cicle inicial la visitem periòdicament.  


El proper mes de maig Dionís Gutiérrez es jubila. No sé si hi haurà algú que agafi el relleu d'aquest mestre del món tipogràfic. Penso que tancar la Sala Temàtica seria una pèrdua important per la ciutat de Lleida. Però aprofitem l'any de vida laboral que li queda al Dionís, per gaudir de les seves magnífiques explicacions. Podeu visitar la Sala de dilluns a divendres de 10 a14 hores i altres dies us caldrà negociar l'horari. Truqueu al telèfon 973281986 extensió 15, o feu un correu a salatematica@diputaciolleida.cat . La visita és gratuïta i segur que no us deixarà indiferents.


Gràcies a la gentilesa del Dionís, avui començo uns sèrie d'entrades en les que podreu veure uns senzills vídeos que us mostraran aquestes joies de la tipografia. El primer tastet una ràpida mirada general a la Sala Temàtica.

 
En les properes entrades podreu descobrir cada màquina i els seus secrets, de la mà d'en Dionís Gutiérrez.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada