dimecres, 12 de novembre del 2014

A la tardor novetats de la Biblioteca Cordill.

No és una castanya o un moniato, però quan arriba la tardor, a les llibreries o en algun quiosc gran, apareixen les novetats de la Biblioteca Cordill. Aquest serà el primer anys en el que no podrem comparar-lo a la Llibreria Fregola, perquè va tancar les seves portes el passat 31 d'agost després de 102 anys. Lleida perdia així una de les deu botigues centenàries de la ciutat.
Aquesta tardor tenim dues propostes, una en format llibret com la majoria de la col·lecció editada per Grata Lectura: "Carnet de Cuinar", i l'altra en format llibre :" L'arbre refranyer".


Amb aquestes dues novetats la Biblioteca Cordill ja ha editat tretze títols classificats  en diferents temàtiques: cuina, hort, cultura i música. "Carnet de Cuinar", és el quart dedicat a la Cuina després de: " De l'hort al rebost" , " El pa i la farina" i "L'oli i l'oliva".  El llibret ens anima a cuinar amb el senzill text de la contracoberta: " Cuinar no és difícil. Per cuinar no cal que ens compliquem la vida... Hi ha unes tècniques bàsiques que hem de tenir sempre a mà. Així ens estalviarem ensurts i convertirem l'art de fer el menjar en un plaer compartit. Perquè... la il·lusió de la cuina no s'estén sense l'alegria d'una bona taula!"


El llibret explica de manera molt senzilla els secrets per fer:  brou, amanides, arròs, pasta, verdures, coca, pizza, entrepans, carn, peix, ous,... També aprendreu a fer sofregits, picades, samfaina, allioli, maionesa, vinagreta, romesco,.... Els més gormands podreu fer postres: pa de pessic, crema, flam, bunyols, creps, garapinyades,...


L'arbre refranyer. Mil en branca. Per conèixer els refranys i les sentències més populars, és un llibre-joc que ens convida a descobrir qui sap més refranys i quin és el seu significat.
Grata lectura cada tardor ens presenta les seves noves propostes.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada