dimarts, 2 de desembre del 2014

Desenterrant el silenci, a Lleida.

A les entrades anteriors dedicades a l'Antoni Benaiges descobrírem l'emocionant història d'aquest mestre català que va prometre anar a veure el mar amb als seus alumnes del petit poblet de Bañuelos de Bureba al nord-est de Burgos, on treballà del 1.934 al 1.936. El jove fotògraf Sergi Bernal és l'ànima del projecte Desenterrant el silenci l'objectiu principal del qual és no oblidar el passat. No es tracta d'obrir ferides com diuen alguns, sinó de ser justos. El projecte d'investigació ens arriba en tres formats: l'exposició "Desenterrant el silenci" , el llibre editat l'any 2.012 per Blume-Mirmalda-Ventall " [ Desenterrant el silenci ] Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar", i el documental "El Retratista".
Tinc una magnífica notícia per donar-vos si esteu interessats en la descoberta del mestre Antoni que no va poder complir la seva promesa d'ensenyar el mar als seus alumnes perquè el 25 de juliol del 1.936 el van afusellar...
Del 4 de desembre al 15 de gener del 2.015, al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida, podrem veure l'exposició fotogràfica " Desenterrant el silenci. Antoni Benaiges, un mestre de la República en una fosa comuna de Burgos".


El dijous dia 11 de desembre a les 18:00 hores el mateix Sergi Bernal, motor del projecte, inaugurarà l'exposició i posteriorment presentarà el documental "El Retratista".


Moltes gràcies Sergi per la feina feta i per portar a la nostra ciutat " Desenterrant el silenci".
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada