dilluns, 22 de juny del 2015

Per fer front a la intempèrie moral...

El passat mes de gener Edicions Proa publicà en número 344 de la col·lecció Els llibres de l'Óssa Menor. Es tracta del nou poemari de Joan Margarit titulat Des d'on tornar a estimar, en el que reflexiona altra vegada sobre el fet inexorable de fer-se gran. El dibuix de la coberta, "El cafè Zurich de Barcelona", el va fer el poeta de Sanaüja l'any 1.963. Però per veure'l cal treure la sobrecoberta en la que una fotografia de Jordi Garcia Monte ens mostra a Joan Margarit llegint els seus versos al Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat.


El poeta viu més llegit de la literatura catalana ens porta a redescobrir l'amor des d'una nova òptica. La finalitat reproductiva ja ha desaparegut i reviure altra vegada l'amor des de la nova mirada, és un repte. L'acceptació, no la resignació, de la vellesa és tot un luxe.
Si teniu una estoneta, visioneu l'entrevista a Joan Margarit que li ha fet la gent de Núvol el digital de cultura, on afirma que l'únic que ens pot servir per no perdre de vista aquell lloc on estimar, és la poesia, la pintura, la música, la filosofia,... Per això la cultura és fonamental en la vida de les persones. 
Ens explica que la seva referència propera és Joan Vinyoli a qui dedica el poema El callat, i la llunyana Joan Maragall. També reconeix a Miquel Martí Pol com a referent, però es considera més proper a Vinyoli.
M'agrada molt l'explicació de Margarit quan diu que la poesia és una de les eines que serveix per fer front a la intempèrie moral. Llegiu el nou poemari de Margarit, segur que us ajudarà a lluitar contra aquesta intempèrie.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada