dimecres, 28 de desembre del 2016

Mirador de San Nicolás: mirar i admirar.

Sortim de la Casa del Chapiz, el conjunt format per dues cases morisques amb els seus corresponents patis, ja documentades al 1.525, en una de les quals - la casa de Hernán López el Chapiz- hi ha la Escuela de Estudios Árabes, per continuar enfilant-nos per la Cuesta del Chapiz fins arribar a la Plaza del Salvador. Un cop a la plaça girem a l'esquerra i anem per la calle Panaderos fins a la Plaza Larga des d'on podem veure la Puerta de las Pesas que també es coneix com Puerta Nueva o Puerta del Ensanche.


L'arc de ferradura ens convida a entrar a un passadís, de clara funció defensiva, estret, amb pendent i forma de colze. La porta és un dels accessos que formava part de la muralla zirí que tancava la Al-Qasba Al-Qadima. El paviment antic està un metre sota terra...


Li diuen popularment Puerta de la Pesas perquè era el lloc on s'exhibien penjades les peses trucades decomissades als comerciants de les carnisseries i altres establiments públics instal·lats als voltants de la Plaza Larga . Si aixequeu el cap abans d'entrar a la porta podreu veure penjades aquestes peses "mentideres" en un arc de mig punt que hi ha sobre l'arc de ferradura.


La Plaza Larga, construïda l'any 1.576, fou el centre neuràlgic de l'Albaicín repoblat després de l'expulsió dels moriscs. Deixem la plaça i baixem, després de passar per la Puerta de las Pesas, pel Callejón San Cecilio que ens deixa al nostre objectiu d'avui: el Mirador de San Nicolás.


Considerat per molta gent el mirador més emblemàtic de Granada, ens regala la possibilitat de mirar i admirar l'Alhambra. El terra empedrat de la petita esplanada amb l'església de San Nicolás a l'esquena, són els protagonistes d'aquest racó màgic de l'Albaicín.


En aquest espai sempre trobareu venedors d'artesania, músics i gent que vol veure com amb la llum de la posta de sol es magnifica la bellesa de l'Alhambra, Sierra Nevada i la ciutat de Granada.


D'esquerra a dreta podeu contemplar: el Generalife, la torre del palacio del Partal, el peinador de la Reina, la torre de Comares, los palacios Nazaríes, la iglesia de Santa Maria de la Alhambra, el palacio de Carlos V, la Alcazaba, i dins seu la torre de la Vela...


Si la bellesa de l'Alhambra deixa bocabadat, observar el barri de l'Albaicín, el recorregut del Rio Daro i la ciutat de granada, també és emocionant.


Abans de marxar de l'Albaicín, a la propera fotografia feta des de l'Alhambra, podeu veure el Mirador de San Nicolás, el nostre protagonista d'avui.


Deixem el barri de l'Albaicín, declarat Patrimoni de la Humanitat l'any 1.984, amb els seus encisadors carrerons i cases per baixar fins al costat de la Catedral on vull ensenyar-vos el Corral del Carbón abans d'enfilar la Cuesta Gomerez que ens portarà a l'Alhambra.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada