diumenge, 28 de setembre del 2008

Més viatgers il·lustrats.

No és meva la frase. La va dir el cantautor galàctic Jaume Sisa en el magnífic pregó que marcava el començament de les festes de la Mercè d'aquest any. No parlaré del pregó que va deixar bocabadat a tothom, però si que utilitzaré una de les seves frases per recomanar un llibre. En Sisa va dir que s'estimaria més una ciutat amb menys turistes pixaners i més viatgers il·lustrats. Tots viatgem, però molts cops ho fem de forma superficial; som una mica pixaners.
Editorial Minúscula ens presenta dins la col·lecció Paisajes Narrados el llibre d'en Jesús del Campo "Castilla y otras islas".


No és un llibre de viatges; tampoc exclusivament històric. Ens ensenya l'art de viatjar. L'autor ens parla dels cels castellans, de les músiques que escolta mentre viatja , descriu pobles per on passeja tranquil·lament, parla amb la gent , ens explica els fets històrics ... Un còctel molt interessant.
Un tastet:
De vuelta a la carretera pongo música de Gaspar Sanz. Tengo cuanto puede pedirse; la llanura de Castilla desplegada ante mí bajo un cielo plomizo que amenaza derrumbe y un puñado de notas de guitarra barroca que hoy se corresponden bien con mi ánimo,todavia cubierto con la sombra claudicante del conde-duque y sus desvelos.
Ya no era el suyo momento de luchar por más anexiones, sino evitar que se partiera en pedazos lo que buena o malamenete pudiera conservarse, y así se alzaron en armas con suertes diferentes Cataluña y Portugal.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada