diumenge, 21 de setembre del 2008

Tipus de lletra. Més sac de paraules.

Molts de vosaltres agafeu l'ordinador per fer treballs escolars. Obriu el Word i trieu el tipus de lletra: Times New Roman, Arial, Centuty Gothic, Georgia, Elegance, Genuine, Shruti, Tahoma, Verdana,... Si us equivoqueu no costa gens corregir, esborrar, canviar...La vostra impressora de molt alta tecnologia finalment fa la feina.
No sempre ha estat així de senzill. Fa una colla d'anys escriure era tot un art i també podies fer diferents tipus de lletra, calia triar el plomí.
 
Un plomí és una petita làmina d'acer acabada en punta i amb un tall longitudinal que forma part d'una ploma i serveix per a escriure. Segons el tipus de plomí es podien fer diferents tipus de lletra.
Tot passejant per Aranda de Duero em va sorprendre la Librería Bayo al carrer Bejar. Pots comprar materials de fa una bona colla d'anys: Plumillas, palilleros, tinta en polvo Milaco, tinta comprimida Fix,.. tot un salt al passat. A part de triar el plomí calia anar amb molta cura per no tacar-ho tot amb la tinta. Els noms de las plumillas tenen molta literatura : E.S.Pery Iridinoid Englad, Tizona nº565 Acero sueco,Nitor 500, Daimar nº 11 Cucharira, Corte Español nº 4, Perman 120 Bilbao, Cervantina Tanque 1926 Dinámica, Española Letra L.C.&CIA nº 1, Soenneckon Boon ,Goya nº525 Barcelona, Doble B Redondilla, Cervantina redondilla, Imsa perfecta nº 30,...
 Si voleu escriure amb plomí segur que a la Llibreria Fregola encara en podeu trobar. No és fàcil fer una feina polida, els vostres padrins saben de que parlo.
Atentament.
Senyor i

1 comentari:

  1. Com han canviat les coses. Quins temps aquells! Ai, si feies una taca al quadern quan fèiem cal.ligrafia!

    Ara escriure amb un plomí gairebé és art.

    ResponElimina