dissabte, 25 d’octubre del 2008

El vell ofici de pescador (1)

Nenes i nens de cicle superior m'ha dit un ocellet que aquest curs anireu de colònies al Camp d'Aprenentatge d'Empúries.
Estareu al poble de l'Escala,poble de gran tradició marinera.Encara que la feina de pescador cada cop és més escassa, fa una colla d'anys era molt important .



Passejant per l'Escala costa d'imaginar que aquest era un poble de pescadors.Una visita al Museu de l'anxova i de la sal ens farà comprendre la gran importància que la pesca tenia en el seu moment.


Els humans molts cops no sabem gestionar el que tenim. Al País Basc, per exemple, porten una bona temporada en la que no poden pescar anxoves. Per què? Perquè no n'hi ha. Potser no ho podran tornar a fer.
Catalunya va pel mateix camí, amb el pas del temps hi ha menys peix i menys pescadors.

L'ofici de pescador s'apaga. Les condicions de treball són dures i el peix cada dia més escàs. Malgrat tot l'Escala ha conservat, al llarg dels segles una indústria que li ha donat fama per tot el món.
Nois i noies de cicle superior quina indústria des del segle XVI fins avui és molt important a l'Escala?Una pista. Penseu que poden fer per conservar molt temps el peix blau que pesquen.
Cal trencar-se una mica la closca,... si no trobeu la resposta no deixeu de visitar el blog de la biblioteca. Molt aviat:El vell ofici de pescador (2).
Fotografies fetes al Museu de l'anxova i de la sal.Atentament.
Senyor i

1 comentari:

  1. Un missatge que es pot aprofitar molt abans d'anar a colònies.
    Gràcies.

    ResponElimina