dijous, 24 de gener del 2013

Entrem al museu.

El diumenge passat l'home pilota, molt afligit, ens confirmava el tancament definitiu del Museu de Joguets i Autòmats - Col·lecció Mayoral -  de Verdú. Segur que molts de vosaltres heu visitat el museu alguna vegada amb els pares o l'escola; però per a tots aquells que no el coneixeu , en farem una visita virtual en diverses entrades per poder gaudir de la petita joia que ha desaparegut al cor de la comarca de l'Urgell.


El museu estava situat a Cal Jan, una casa pairal del segle XV, al número 23 de la Plaça Major. L'any 2.004 després d'una intervenció arquitectònica valenta , la casa pairal es transformà en museu.

Es van eliminar les barreres arquitectòniques i el resultat és francament espectacular , 1.895 metres quadrats útils que durant vuit anys han estat la magnífica casa de mil joguets.


A la tardor el museu s'haurà transformat en un centre d'art contemporani. Parlant el dia del tancament amb els seus responsables no estava gens clar que passarà amb els joguets i els autòmats que vivien a Cal Jan.

Ara que ja coneixem l'edifici. començarem a gaudir en les properes entrades, dels que eren els protagonistes de la casa pairal: els joguets i els autòmats.
Atentament.
Senyor i

8 comentaris:

  1. Hola senyor i, som les nenes i nens de primer. Al Ziad li sembla molt xula la casa. La Lila explica que ella té una casa de pedra a Aidi.Al Pau li sembla que aquesta casa val molts diners.El Bay pregunta d'on han tret tantes pedres per fer la casa.

    ResponElimina
  2. Ja veig que la casa us ha agradat. Espereu a veure les joguines!
    Atentament.

    ResponElimina
  3. Hola seyor i com estas soc la Abril de Sr el dumeng que vindra anire al carre major.
    suposo perque tidre de anar a casa de les pdrines no se an quina anire
    segu que anire avans de anar a casa de les padrine, i veure les botigues que en falte veure
    ADEU SENYOR I

    ResponElimina
  4. Molt bé Abril. Obre molt els ulls en la teva passejada pel Carrer Major per descobrir les botigues centenàries que encara no has vist i gaudeix de la companyia de les padrines.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  5. moltes grcies senyor i ma agrada molt el comentari
    que mas fet
    pose anire a la farmacia argones no a la altra farmasia lo que passe que
    no ma an recordo del nom
    UN FORT PETO
    ABRIL PELEGRI ESTELLA

    ResponElimina
  6. L'altra farmàcia és la Pons.Et felicito Abril perquè tens moltes ganes d'aprendre.
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  7. moltes grcies senyor i tu tanve un von cap de cemana a i a demes es molt amavle senyor i i admes a cet cap de cetmana u pasare molt be i ademes dillums al mati es festa al cole i conce dormire a casa de les padrinesa a SOSES jugare amb els meus amics i mu passare pipa
    ADEU

    ResponElimina