dilluns, 29 d’abril del 2013

José y Pilar.

Al gener del 2.009 recomanava el llibre de José Saramago " El viatge de l'elefant". Gilda Lopes Encarnaçao lectora de portuguès a la Universitat de Salzburg va ser companya de taula del gran escriptor. Ella va triar el restaurant, y Saramago li va preguntar per unes petites escultures de fusta .El mateix escriptor reconeix que sense Gilda , no existiria el llibre ...


Avui us recomano el vídeo José y Pilar. Los dias de José Saramago y Pilar del Rio. La primavera del 2.012 vam entrar virtualment a Una casa feta de llibres en la que va viure els últims 18 anys el gran geni portuguès acompanyat de la seva estimada Pilar. La pel·lícula ens deixa entrar a casa seva i compartir la seva intimitat, el dia a dia, la feina, la malaltia, l'amor... Durant dues hores els podem acompanyar a casa o en una colla de viatges per tot el món.


La pel·lícula de l'any 2.010. dirigida per Miguel Gonçalves Mendes és un document fonamental per als seguidors de Saramago. Compartiu els quatre últims anys de vida del nobel portuguès i el procés de creació del llibre " El viatge de l'elefant".


José y Pilar, una gran lliçó de dignitat.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada