dimecres, 17 d’abril del 2013

Obrigado Mankell.

A la pàgina 281 de " El último cuaderno " , podem llegir:


Día 2
El ejército israelí ataca la flotilla
de ayuda a Palestina.


Obrigado Mankell.

José Saramago ja no va escriure més al seu blog. Setze dies després, el 18 de juny del 2.010, va morir a Las Tias de Fajardo ( Lanzarote). Aquest geni de les lletres que és indiscutiblement José Saramago, va acabar els seus escrits al blog amb obrigado ( gràcies) Mankell. Amb dues paraules va sintetitzar tota una vida de compromís, admiració i solidaritat. Donant les gràcies a les persones que lluiten per un món millor, l'escriptor portuguès ens va donar l'última lliçó. Henning Mankell, novel·lista i dramaturg suec, era una de les persones que viatjaven amb el flotó de la Pau.


Alfaguara recull en dos llibres totes les reflexions que Saramago va fer al seu blog.  A "El cuaderno" podem llegir els textos que van del 15 de setembre del 2.008 al 15 de març del 2.009; i a "El último cuaderno", els del 23 de març fins al que encapçala aquesta entrada, escrit el 2 de juny del 2.009. Els dos llibres estan traduïts per la seva estimada dona Pilar del Rio.


Si us agraden els llibres de memòries, a més a més dels dos que recullen els Cuadernos de Lanzarote, i Les petites memòries, no oblideu al Saramago blogger.


El blog va iluminándole  el camino al autor: es esa su virtud, va escriure Saramago. Ell sí que il·lumina el nostre camí.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada