diumenge, 7 de juliol del 2013

Entrem al celler.

Baixem de La Vinya dels Artistes i ens preparem per entrar en aquesta petita joia que és el celler Mas Blanch i Jové, dissenyada per Josep Guinovart, molt bon amic de la família. La porta del celler és com la de l'església d'Agramunt. Fora podem veure l'estructura que van utilitzar per reproduir la magnífica portalada romànica.

 
Entrar al celler, és gaudir dels colors i les textures de Guinovart. que l'octubre del 2.007 va escriure: "Del sol, la terra i l'agilitat del cérvol neix el vi de la Pobla de Cérvols". Al costat d'aquest escrit una obra del pintor que tant estimava la terra, ens recorda que hem entrat en el màgic món del vi.


En aquest espai d'entrada, el celler ens presenta els seus vins Saó i podem accedir als espais on elaboren els seus fantàstics vins. Però com estem centrats en Josep Guinovart i la seva obra, us proposo pujar a la Sala de tasts.


In vino veritas és un proverbi llatí que podem traduir com " en el vi està la veritat". Quan acabem de pujar a la Sala de tasts trobem el mural In vino veritas de 10,5 metres de llargada , en el que podeu veure ceps incrustats.


Aquest gran mural, és la darrera gran obra que va pintar Josep Guinovart. Els colors ens recorden la terra i el vi; i els ceps ens deixen molt clar on som.


Per la finestra de la Sala de tasts podem donar un cop d'ull la Sala de bótes del celler. Mireu bé la propera fotografia, i fixeu-vos en els murs de la sala.

 
 La Sala de bótes ha canviat molt des del passat dissabte 22 de juny. Voleu saber per què? No deixeu de visitar el blog i molt aviat descobrireu el misteri.
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada