divendres, 11 d’octubre del 2013

Un cop d'ull a l'AMBA ( i 6 ).

Deixem la sala de treball i consulta per anar al dipòsit. Una part és una planta baixa a peu de carrer i l'altra està soterrada. Al fons de la sala de treball i consulta, al costat dels dos únics armaris metàl·lics que contenen el fons antic dels premostratencs, tenim la porta i l'ascensor per baixar al dipòsit.


La part central està equipada amb un conjunt d'armaris compactes. Tot al voltant i l'altell les prestatgeries plenes de caixes amb documentació, són les protagonistes.

També hi ha una taula amb l'ordinador de treball. El dipòsit està equipat amb un aparell de climatització artificial per facilitar la conservació dels documents.


El dipòsit és un espai de 142 metres quadrats en el que hi ha 600 metres lineals de prestatgeria. El fons principal de l'Arxiu del Monestir de Bellpuig de les Avellanes prové de l' Institut dels Germans Maristes de Catalunya.. L' AMBA disposa d'un catàleg automatitzat anomenat ARCHIVUM, basat en el programa Documentum.


La documentació es conserva en caixes i carpetes que tenen unes etiquetes amb codis de localització que funcionen de la manera següent: AVE.02/01-03-06/09. AVE.02 vol dir Avellanes dipòsit planta 2; el primer número( 01) identifica l'armari compacte, el segon número (03) la prestatgeria, el tercer número (06) la caixa, i l'últim ( 09) la carpeta.


Amb el dipòsit acabem la visita a l'AMBA. Dono les gràcies a l'arxiver, Robert Porta i Roigé, per les seves explicacions i el magnífic tracte rebut.
Recordeu que al monestir encara ens falta descobrir la biblioteca i l'arxiu Gavín. Aprofitant un petit descans del curs que hi estan impartint, donarem un cop d'ull a la biblioteca. Voleu entrar-hi ?
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada