dimecres, 12 de febrer del 2014

Un cop d'ull al Círculo de Bellas Artes ( 1 ).

El passat mes de novembre recomanava l'exposició "Català-Roca obras maestras". A l'entrada vaig explicar-vos que posteriorment descobriríem el Círculo de Bellas Artes de Madrid ( CBA), lloc que va acollir la mostra del fotògraf vallenc. Comencem, doncs, aquesta descoberta.
Fundat el mes d'abril del 1.880 per un petit grup d'artistes, avui aquesta entitat cultural privada és una peça fonamental de la cultura madrilenya. La seu actual, obra de l'arquitecte gallec Antonio Palacios Ramillo, és del 1.919. Aquest arquitecte és un dels que més ha influït en l'arquitectura de Madrid.
Penseu que els primers anys del segle XX, van passar per la directiva del CBA  Jacinto Benavente o Carlos Arniches; que Picasso anava com alumne a les classes de pintura, i que era fácil trobar pels seus salons a Ramón Maria del Valle-Inclán.
Quan arribeu a la Calle de Alcalá 42 us cridarà l'atenció la cafeteria-restaurant amb els seus grans finestrals. Un lloc perfecte per descansar i observar tranquil·lament una de les principals artèries de la ciutat .Diuen els madrilenys que, vist des de la Calle de Alcalá , aquest espai sembla una gran peixera...


Però el llenguatge castís dels madrilenys dóna  una explicació més subtil al nom d'aquest espai del CBA. Comenten que a la cafeteria "La Pecera" li van posar aquest nom perquè "era un lugar de reunión de peces gordos"...


Cal deixar molt clar que actualment els socis de l'entitat cultural permeten a tothom gaudir d'alguns dels seus espais, i pagant una entrada mínima podeu accedir a la cafeteria, el terrat o les sales d'exposicions.
Deixem "La Pecera" i ens preparem per xalar amb les vistes de la ciutat que ens regala el seu terrat.
Voleu pujar a l'ascensor i donar-hi un cop d'ull?
Atentament.
Senyor i

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada